Založ si blog

Pán Kollár, vládna kríza musí byť váš problém

Spor medzi Matovičom a Sulíkom označil Boris Kollár za ich problém, ktorý si musia vyriešiť sami. Výborne. Takže vládnu krízu zúžime do priestoru sporu medzi Matovičom a Sulíkom a máme pokoj.

Naozaj pán Kollár? Skutočne si myslíte, že problém súčasnej vládnej krízy sa vás netýka?

Strana , ktorej ste predsedom, je vo vláde. To znamená, že má vládnuť. Každý jeden z nás, ktorý 29.februára 2020 pristúpil k urne a vhodil do nej svoj hlas povedal, že chce aby verejné veci spravovali tí, ktorí vyhrajú. Boli ste medzi nimi. Zostavili ste vládu a zaviazali ste sa starať o naše verejné veci.

Na zabezpečenie financií vám ja a  každý pracujúci odovzdávame významnú časť so svojho zárobku. Dávame ich do štátneho rozpočtu v podobe daní. Z týchto peňazí máte zabezpečiť, že deti budú môcť chodiť do škôlok, bude ich mať kto učiť. Mojej mame sa dostane zdravotná starostlivosť zodpovedajúca storočiu, v ktorom žijeme a do Košíc sa z Bratislavy konečne dostanem po diaľnici. Platím dane lebo verím, že sa z nich uhradí to, čo ľudia tejto krajiny naozaj potrebujú a má to pre nich zmysel. Platím dane, lebo verím, že ľudia, ktorí sa o ne starajú budú pracovať, budú zodpovední a rozumní. Za to sú platení tiež z našich daní, minimálne vo výške šesťtisíc eur mesačne. Verte, že pre ľudí, ktorí pracujú za päť eur na hodinu to je astronomická suma.

V uplynulých dvoch rokov som sa dívala, ako sa príjmy štátneho rozpočtu rozhadzovali na očkovacie lotérie, nákup vakcíny Sputnik, plošné testovanie a rôzne nezmyselné balíčky, ktoré priniesli tejto krajine úplný rozvrat verejných financií. Na druhej strane pomoc ľuďom, počas pandémie, hlboko zaostávala za pomocou, ktorú poskytovali okolité európske krajiny. Vďaka neochote vlády poskytnúť rýchlu a účinnú pomoc niektorým odvetviam sa aj priemerne podnikajúce subjekty ocitli v zóne ohrozenia a rozšírili rady chudobných.

Pán Kollár, vy ako predseda vládnej strany a člen koaličnej rady poviete, že to nie je váš problém?

Je to váš problém! Zasahuje nás všetkých. Je to váš problém, pretože ste prijali povinnosť vládnuť a starať sa o chod tejto krajiny. Je to váš problém, pretože ste ľuďom sľúbili exekučnú amnestiu a vďaka ministrovi financií ste ju nepresadili. V krajine, ktorá má päť a pol milióna ľudí je evidovaných vyše troch miliónov exekúcií. Väčšina ľudí sa nevie vymotať zo začarovaného kruhu chudoby ani po vašich dvoch rokoch vládnutia. Podľa medializovanej správy sme obsadili čestné tretie miesto v zozname najchudobnejších krajín európskej únie a predpovedané vyhliadky naznačujú, že sa posunieme ešte vyššie! Ešte stále chcete tvrdiť, že to nie je váš problém?

V nedávnych mediálnych výstupoch boli uverejnené zábery z návštevy rómskych osád členmi Výboru pre regionálny rozvoj Európskeho parlamentu. Ich šok z toho, čo dokážeme nevidieť a neriešiť, len potvrdil ignoranciu podstaty vládnutia. Opäť nám, v úplnej nahote, niekto raz ukázal, ako sa dokážeme nestarať. Ignorovať hlad, špinu, zaostalosť, absolútne primitívny spôsob prežitia tam, kde by to vôbec nemuselo byť. Ich prejav hanby za to, že v rámci Európskej únie môžu ľudské bytosti žiť v takýchto strašidelných podmienkach, bol našou hanbou za to, že v tejto krajine sa tí, čo sa starať majú, nestarajú.

Každý dnes vidí, že eurofondy sa nečerpajú a s vysokou pravdepodobnosťou nám výrazná časť z poskytnutých zdrojov prepadne. Na sociálnych sieťach sa otvorene poukazuje na neschopnosť ministerky Remišovej riadiť jej zverené ministerstvo. Pokiaľ by to bolo len o vtipoch, ktoré kolujú na jej adresu, bolo by celkom zábavné sledovať, ako si hlava IT nalepí heslo na počítač. V jej prípade ide o niečo oveľa vážnejšie. Ide o nevyužitie možnosti pomôcť tejto krajine úplne zásadným spôsobom. Ide o neschopnosť vytvoriť systém, prostredníctvom ktorého by sa eurofondy dostali tam, kde sa dostať majú. Kvôli jej neschopnosti sa ponúknuté peniaze nevyužijú a budeme ich musieť vrátiť.

Kombinácia vlastnosti a neschopností ministerky Remišovej a ministra Matoviča, posúva Slovensko na čelné miesta v chudobe. Prepáčte pán Kollár, ale toto je skutočný problém!

V situácií, keď niekto príde a povie, takto to ďalej nejde, musíme to riešiť, vy vopcháte hlavu do piesku.

Sulík otvorene vyjadril, že sa ďalej odmieta hanbiť za vládu, ktorej je členom a odmieta  byť spoluautorom tejto skazy. Odmieta pokračovať vo vládnutí, ktorého ste súčasťou minimálne ako predseda koaličnej strany. Chce riešiť problém, ktorý pomenoval a je pre neho zásadný. Je to Igor Matovič. Nie je to spor medzi ním a Igorom Matovičom, je to minister financií.

Vy pán Kollár, presne tak ako ostatní členovia vlády a poslanci ste platení za to, že sa budete starať a budete riešiť problémy tejto krajiny.  Slovensko má problém, tak ho prosím Vás riešte!

Na Slovensku sedem statočných dokáže zrušiť parlament

01.03.2024

Predstavte si, že Národná rada SR ako najvyšší zákonodarný orgán prijme zákon. Ten sa nebude páčiť pospolitému a okolitému ľudu až do takej miery, že v búrlivých protestoch vyskanduje podanie návrhu na ústavný súd. Požiada ho, aby posúdil jeho súlad s ústavou a hlavne pozastavil jeho účinnosť. To je kľúčové. Pozastavenie účinnosti. [...]

Púštny prach v očiach opozície

24.02.2024

Do boja za ochranu žien vyšla aj poslankyňa Cigániková. Na protest proti skráteniu premlčacej doby za znásilnenie si po celom dni vyzula topánky a s noblesou sebe vlastnou dupkala po parlamente. Táto pachová nálož spolu s krikom ulice priniesla svoje ovocie. Vláda sklonila hlavu. Pripravila novelu novely a v skrátenom legislatívnom konaní, predkladá zmenu dĺžky [...]

Deti posielame do zariadení, v ktorých sa stávajú psychickými troskami!

15.02.2024

„Ak by ktokoľvek psychicky vyrovnaný a silnej povahy strávil v tých priestoroch, čo i len mesiac, tak z nich odíde ako psychická troska“. To sú slová generálneho prokurátora Maroša Žilinku po návšteve reedukačného centra v Trstíne. Psychická troska? Pán generálny prokurátor! Reedukačné centrum je predsa špeciálne výchovné zariadenie, ktoré sa má starať o [...]

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

bytovka, Čadca

Bytovku z centra Čadce idú zrovnať so zemou. Kam pôjdu jej obyvatelia?

19.04.2024 10:03

Problémový dom chce zdemolovať vlastník, hoci tam stále žijú niekoľkí ľudia. Náhradné bývanie hľadajú ťažko, mesto sa im snaží pomôcť.

Jitka Johana Hasíková

Som zvedavá a viem sa podeliť o všetko, čo stojí za reč.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 22
Celková čítanosť: 69812x
Priemerná čítanosť článkov: 3173x

Kategórie