Založ si blog

Matovičova demisia vzkriesi OĽANO

Ak dnes Matovič podá demisiu, ukáže, že je oveľa väčší hráč, ako sme si mohli myslieť.

Je zrejmé, že Sulík, Korčok, Kolíková a Gröhling majú pobalené. Chystajú sa na pohodlné kritizovanie krokov bývalej koalície, čo ich zaradí medzi opozičných kritikov. V tejto pozícií sa body a voličské hlasy získavajú oveľa ľahšie, ako pri riešení energetickej krízy, ktorá je tvrdým orieškom pre celú Európu. S touto vidinou sa pravdepodobne odoberú prvého septembra do lavíc parlamentu a prevezmú, z rúk Kollára, žezlo s nápisom „drahá nevesta“. V tichosti budú pozorovať krvácanie vlády, rozklad OĽANO, zánik strany Za ľudí a preskakovanie z nohy na nohu strany Sme rodina. Každé svoje rozhodnutie podriadia tomu, aby v nadchádzajúcich voľbách získali pozíciu silného hráča a mohli byť opäť súčasťou vlády.

Vedia, že ak by zotrvali v tejto krvácajúcej vláde, vykrvácali by spolu s ňou.

Ak by dnes Matovič podal demisiu, musia zotrvať. A ruku na srdce! To sa im v súčasnej rozbitej koalícií a množstve problémov, ktoré nemajú riešenie, fakt nechce. Lenže, ak šéf financií povie: “nech sa páči, pokojne si vládnite, ja sa budem na vás dívať z lavíc poslanca“, budú musieť vládnuť. Bez Matoviča, bez najväčšieho zla koalície, ktoré podľa všeobecne osvojenej mienky, môže za neúspechy tejto vlády.

Otázkou zostáva, či sa problémy Slovenska, po odchode ministra financií z vlády, podarí vyriešiť natoľko, aby Slováci boli spokojní. Je vysoko pravdepodobné, že nie. Tie problémy, ktoré nás čakajú na jeseň, sú totiž problémom aj mnohých štátov starej Európy. Aj v týchto krajinách narastá nespokojnosť a odvolávajú sa vlády. Dnes mnoho ľudí chápe, že Matovič je problém, ale určite nie je jediný.

V situácií, kedy sa ukáže, že prijaté opatrenia na znižovanie rastu cien energií nie sú dostatočne účinné, Matovič môže očistiť svoju povesť. Využiť nespokojnosť ľudí, postaviť svoje obetovanie sa národu na výsledku. Jeho rétorika sa môže upriamiť na to, ako mu bolo ublížené, ako sa obetoval pre blaho ľudu, len preto, aby sa Slovensky a Slováci mali lepšie. Keďže sa nebudú mať lepšie, bude zrejmé, že on nebol tým najväčším problémom. Dennodenne môžeme počúvať, ako jeho obeta nepriniesla, okrem jeho vlastného utrpenia, nič pozitívne. Celé to bolo proti nemu zmanipulované a on, ako veľký bojovník proti mafii, obetoval všetko.

Z minulosti vieme, že Slováci sú mimoriadne náchylní na podporovanie tých, ktorým bolo „ublížené“. Politici, ktorí sa dokázali vsunúť do role martýra, vždy získavali. V tejto bubline by podmienky na vzkriesenie Matoviča len bujneli.

Pritom, ako ho poznáme, je ľahké si predstaviť, že nám cez nízko nákladové letáčiky predstaví svoju novú víziu znovuzrodenia blahobytu na Slovensku. On, ktorý preukázal štátnickosť a obetoval sa pre záchranu Slovenska má plán. Vie, ako toto zbabrané a neúspešné vládnutie napraviť. V tej chvíli, ak národ stratí pamäť, tak je späť. Matovič vzkriesi OĽAN0 a možno v inom zložení a s vybudovanými bezpečnostnými opatreniami zasadne do poslaneckých lavíc v počte, ktorý môže rozdávať karty.

Ak by bol Matovič prezieravý a ukázal by sa ako veľký hráč, vsadil by na kartu návratu a nehral by s kartami rozkladu.

Uvidíme, čo ho napadne v nastávajúcich hodinách. Má ešte čas. Vieme, že je mimoriadne kreatívny. Možno nás prekvapí s niečím, čo sme tu ešte nemali a možno už úplne vybublal a len jednoducho zostane do okamihu rozpadu všetkého, čo kedy vytvoril.

Na Slovensku sedem statočných dokáže zrušiť parlament

01.03.2024

Predstavte si, že Národná rada SR ako najvyšší zákonodarný orgán prijme zákon. Ten sa nebude páčiť pospolitému a okolitému ľudu až do takej miery, že v búrlivých protestoch vyskanduje podanie návrhu na ústavný súd. Požiada ho, aby posúdil jeho súlad s ústavou a hlavne pozastavil jeho účinnosť. To je kľúčové. Pozastavenie účinnosti. [...]

Púštny prach v očiach opozície

24.02.2024

Do boja za ochranu žien vyšla aj poslankyňa Cigániková. Na protest proti skráteniu premlčacej doby za znásilnenie si po celom dni vyzula topánky a s noblesou sebe vlastnou dupkala po parlamente. Táto pachová nálož spolu s krikom ulice priniesla svoje ovocie. Vláda sklonila hlavu. Pripravila novelu novely a v skrátenom legislatívnom konaní, predkladá zmenu dĺžky [...]

Deti posielame do zariadení, v ktorých sa stávajú psychickými troskami!

15.02.2024

„Ak by ktokoľvek psychicky vyrovnaný a silnej povahy strávil v tých priestoroch, čo i len mesiac, tak z nich odíde ako psychická troska“. To sú slová generálneho prokurátora Maroša Žilinku po návšteve reedukačného centra v Trstíne. Psychická troska? Pán generálny prokurátor! Reedukačné centrum je predsa špeciálne výchovné zariadenie, ktoré sa má starať o [...]

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

Jitka Johana Hasíková

Som zvedavá a viem sa podeliť o všetko, čo stojí za reč.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 22
Celková čítanosť: 70182x
Priemerná čítanosť článkov: 3190x

Kategórie