Založ si blog

Facka so silou mimoriadnej schôdze Richterovej stupnice

Sľúbili sme si lásku a rozdali sme si facky. No, vy možno nie, ale Kollár a pani Richterová zjavne áno. Pred desiatimi rokmi vo vile v USA za prítomnosti svedkov. Letelo dieťa, letela facka. Svedkovia sa vrátili do svojich domovov a potom desať rokov ticho. Aspoň o tej facke. Zdá sa, že pani Richterová a pán predseda parlamentu si opäť sľúbili lásku, lebo ako ináč by došlo k narodeniu ich ďalšieho syna? Dom s bazénom, drahé auto a spoločenské podujatia zdobené týmto párom taktiež svedčia tomu, že idylicky vyzerajúca dvojica nepotrebovala riešiť desať rokov starú minulosť.

Až teraz. Zrazu správa ako hrom. Násilník Kollár čelí odvolávaniu z funkcie, lebo biť ženu sa nepatrí. Bulvár a média sa idú pretrhnúť od kritizovania a odsudzovania násilia a ešte k tomu páchanom na žene. Nech odstúpi! Neodstúpim. Zvolajme mimoriadnu schôdzu parlamentu a okamžite vyšlime Slovensku signál, že takéto maniere trpieť nebudeme.

A tak sa aj stane. Zasadne mimoriadna schôdza, na ktorej rozzúrení rečníci ukážu svoje súcitné srdce a ochranárske cítenie. Všetci svorne odsúdia násilie. Mimovládne organizácie vyzvú na väčšiu ochranu žien a sprísnenie sankcií. Priznám sa, že už dlho som nevidela takú koncentráciu ochrany žien ako v týchto dňoch. Je úžasné vidieť tých silných politikov ako sa za nás bijú. Škoda, že len vtedy keď v podstate o nič nejde a v zapätí sú pripravení  zasadnúť do politickej debaty so ženou, ktorú slovnými útokmi roztrhajú na franforce. Len tak mimochodom. Vybavuje sa vám politická debata žena – muž, v ktorej by sa diskutujúci zachoval voči žene ako gentleman? Aha, rozosmiala som vás. Tak aké násilie to vlastne títo ctihodní politici v kravatách odsudzujú?

Načo poslúži mimoriadna schôdza a čo sa ňou zmení? Či Kollára odvolajú alebo neodvolajú je úplne jedno. Parlament už zasadať do volieb nebude a slávnostné ukončenie schôdze v septembri či urobí Kollár alebo niekto iný má rovnaký význam ako oprava schodov v dome bez strechy, so spadnutou stenou.

Signál pre voličov? Pre voličky strany Sme rodina je celá fackovacia akcia o tom, že chudák Kollár. Platí tritisíc výživné, daruje dom s bazénom, auto, drahé dovolenky a ešte sa jej nepáči. Jeho voliči ho budú voliť s fackou alebo bez facky. Tým ostatným je to zase úplne fuk.

Parlament ukončil svoju poslednú schôdzu a hodil do koša desiatky návrhov zákonov. Nebol čas ani chuť na ich schvaľovanie, hoci na niektoré z nich sa výslovne čakalo. Napríklad Trestný zákon. Ten prešiel dokonca druhým čítaním, stačilo schváliť ho v treťom a uverejniť v Zbierke zákonov. Na jeho novele pracovalo vyše sto odborníkov z právnického prostredia. Ich práca ostala ležať v zásuvke úradníkov a je vysoko pravdepodobné, že nikdy neuzrie svetlo sveta. Čas, energia, um ani odhodlanie týchto ľudí nebolo dostatočným stimulom preto, aby si parlament našiel čas a pustil novelu do sveta.

Rovnako tak cena potravín, inflácia, zastavený trh s realitami, alarmujúci stav železníc, to je len letmý výpočet toho, na čo sme čakali a čo sme potrebovali riešiť. Už nič. Už sa nevyrieši nič, len tá facka. Pretože to je iná káva. Tá facka ma takú silu, že je schopná zvolať mimoriadnu schôdzu a prenášať drísty predstierajúce politický a celospoločenský záujem do všetkých médií. Opäť nám niekto otočil hlavu a nasmeroval náš pohľad do prázdna. Podstata zostala zakrytá, možno práve preto, že títo odhodlaní bojovníci proti násiliu, ju nie sú schopní riešiť.

Sila zemetrasenia sa udáva v Richterovej stupnici. Sila tohto zemetrasenia zostane nula.

Na Slovensku sedem statočných dokáže zrušiť parlament

01.03.2024

Predstavte si, že Národná rada SR ako najvyšší zákonodarný orgán prijme zákon. Ten sa nebude páčiť pospolitému a okolitému ľudu až do takej miery, že v búrlivých protestoch vyskanduje podanie návrhu na ústavný súd. Požiada ho, aby posúdil jeho súlad s ústavou a hlavne pozastavil jeho účinnosť. To je kľúčové. Pozastavenie účinnosti. [...]

Púštny prach v očiach opozície

24.02.2024

Do boja za ochranu žien vyšla aj poslankyňa Cigániková. Na protest proti skráteniu premlčacej doby za znásilnenie si po celom dni vyzula topánky a s noblesou sebe vlastnou dupkala po parlamente. Táto pachová nálož spolu s krikom ulice priniesla svoje ovocie. Vláda sklonila hlavu. Pripravila novelu novely a v skrátenom legislatívnom konaní, predkladá zmenu dĺžky [...]

Deti posielame do zariadení, v ktorých sa stávajú psychickými troskami!

15.02.2024

„Ak by ktokoľvek psychicky vyrovnaný a silnej povahy strávil v tých priestoroch, čo i len mesiac, tak z nich odíde ako psychická troska“. To sú slová generálneho prokurátora Maroša Žilinku po návšteve reedukačného centra v Trstíne. Psychická troska? Pán generálny prokurátor! Reedukačné centrum je predsa špeciálne výchovné zariadenie, ktoré sa má starať o [...]

EÚ / Eurovoľby /

Koľko zarábajú europoslanci? Pôsobenie v EP im prináša tisíce eur aj po odchode do penzie. Aké sú ich právomoci?

03.05.2024 11:49

Europoslanci zastupujú v Bruseli asi 450 miliónov občanov EÚ.

Izrael Gaza vojaci

Bola potvrdená ďalšia vražda rukojemníka v Gaze. Turecko obnoví obchod s Izraelom až v prípade mieru

03.05.2024 11:20

Turecko vo štvrtok zastavilo všetok vývoz a dovoz do a z Izraela s odvolaním sa na "zhoršujúcu sa humanitárnu tragédiu" na palestínskych územiach.

Polícia prehľadáva súdy, bomba

Na bratislavských školách nahlásili bombu. Polícia evakuuje študentov, niektoré rušia vyučovanie

03.05.2024 10:35, aktualizované: 11:32

Výhražný e-mail obdržali vo viacerých školách aj v bratislavskom Starom Meste.

Praha / Policie CZ /

Do českého gymnázia násilne vtrhol neznámy muž, polícia evakuovala študentov

03.05.2024 10:20

Polícia neskôr na Twitteri (X) uviedla, že zadržala podozrivého.

Jitka Johana Hasíková

Som zvedavá a viem sa podeliť o všetko, čo stojí za reč.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 22
Celková čítanosť: 70640x
Priemerná čítanosť článkov: 3211x

Kategórie