Založ si blog

Facka so silou mimoriadnej schôdze Richterovej stupnice

Sľúbili sme si lásku a rozdali sme si facky. No, vy možno nie, ale Kollár a pani Richterová zjavne áno. Pred desiatimi rokmi vo vile v USA za prítomnosti svedkov. Letelo dieťa, letela facka. Svedkovia sa vrátili do svojich domovov a potom desať rokov ticho. Aspoň o tej facke. Zdá sa, že pani Richterová a pán predseda parlamentu si opäť sľúbili lásku, lebo ako ináč by došlo k narodeniu ich ďalšieho syna? Dom s bazénom, drahé auto a spoločenské podujatia zdobené týmto párom taktiež svedčia tomu, že idylicky vyzerajúca dvojica nepotrebovala riešiť desať rokov starú minulosť.

Až teraz. Zrazu správa ako hrom. Násilník Kollár čelí odvolávaniu z funkcie, lebo biť ženu sa nepatrí. Bulvár a média sa idú pretrhnúť od kritizovania a odsudzovania násilia a ešte k tomu páchanom na žene. Nech odstúpi! Neodstúpim. Zvolajme mimoriadnu schôdzu parlamentu a okamžite vyšlime Slovensku signál, že takéto maniere trpieť nebudeme.

A tak sa aj stane. Zasadne mimoriadna schôdza, na ktorej rozzúrení rečníci ukážu svoje súcitné srdce a ochranárske cítenie. Všetci svorne odsúdia násilie. Mimovládne organizácie vyzvú na väčšiu ochranu žien a sprísnenie sankcií. Priznám sa, že už dlho som nevidela takú koncentráciu ochrany žien ako v týchto dňoch. Je úžasné vidieť tých silných politikov ako sa za nás bijú. Škoda, že len vtedy keď v podstate o nič nejde a v zapätí sú pripravení  zasadnúť do politickej debaty so ženou, ktorú slovnými útokmi roztrhajú na franforce. Len tak mimochodom. Vybavuje sa vám politická debata žena – muž, v ktorej by sa diskutujúci zachoval voči žene ako gentleman? Aha, rozosmiala som vás. Tak aké násilie to vlastne títo ctihodní politici v kravatách odsudzujú?

Načo poslúži mimoriadna schôdza a čo sa ňou zmení? Či Kollára odvolajú alebo neodvolajú je úplne jedno. Parlament už zasadať do volieb nebude a slávnostné ukončenie schôdze v septembri či urobí Kollár alebo niekto iný má rovnaký význam ako oprava schodov v dome bez strechy, so spadnutou stenou.

Signál pre voličov? Pre voličky strany Sme rodina je celá fackovacia akcia o tom, že chudák Kollár. Platí tritisíc výživné, daruje dom s bazénom, auto, drahé dovolenky a ešte sa jej nepáči. Jeho voliči ho budú voliť s fackou alebo bez facky. Tým ostatným je to zase úplne fuk.

Parlament ukončil svoju poslednú schôdzu a hodil do koša desiatky návrhov zákonov. Nebol čas ani chuť na ich schvaľovanie, hoci na niektoré z nich sa výslovne čakalo. Napríklad Trestný zákon. Ten prešiel dokonca druhým čítaním, stačilo schváliť ho v treťom a uverejniť v Zbierke zákonov. Na jeho novele pracovalo vyše sto odborníkov z právnického prostredia. Ich práca ostala ležať v zásuvke úradníkov a je vysoko pravdepodobné, že nikdy neuzrie svetlo sveta. Čas, energia, um ani odhodlanie týchto ľudí nebolo dostatočným stimulom preto, aby si parlament našiel čas a pustil novelu do sveta.

Rovnako tak cena potravín, inflácia, zastavený trh s realitami, alarmujúci stav železníc, to je len letmý výpočet toho, na čo sme čakali a čo sme potrebovali riešiť. Už nič. Už sa nevyrieši nič, len tá facka. Pretože to je iná káva. Tá facka ma takú silu, že je schopná zvolať mimoriadnu schôdzu a prenášať drísty predstierajúce politický a celospoločenský záujem do všetkých médií. Opäť nám niekto otočil hlavu a nasmeroval náš pohľad do prázdna. Podstata zostala zakrytá, možno práve preto, že títo odhodlaní bojovníci proti násiliu, ju nie sú schopní riešiť.

Sila zemetrasenia sa udáva v Richterovej stupnici. Sila tohto zemetrasenia zostane nula.

Prečo to robíte?

18.08.2024

Nikdy ma neprestane udivovať, koľko času, energie a peňazí dokáže človek investovať do toho, aby sa cítil zle. Obvyklá otázka, ktorú položím klientovi po jeho úvodnom vstupe je: “Čo chcete dosiahnuť? Aký zmysel to má mať?“ Neverili by ste, koľko ľudí mi povie: “Ja vlastne ani neviem, ale nechcem to tak nechať.“ Ešte lepšia je odpoveď, že: “nechcem, aby sa [...]

Zraziť človeka

04.08.2024

„Odprisahala by som, keď som sa pozrela, nič tam nebolo. Vyšla som spoza autobusu a zrazu som počula buchot, škripot, vystrelili airbagy.“ Túto vetu počujem vo svojej kancelárií takmer vždy, keď niekto opisuje dopravnú nehodu, ktorá ho priviedla ku mne. „Pozrel som sa a nič som nevidel. Neviem, kde sa tam vzal. Fakt neviem ako sa to stalo.“ Ak som v jednom svojom [...]

Gambler

18.07.2024

Ohlušujúci zvuk sanitky sa pomaly vzďaľoval. Oliver sa díval pred seba a nechápal, do čoho sa to zobudil. Stál na ulici a v hlave mu znela stále dookola jediná veta: „Patrik sa pokúsil o samovraždu!“ Tieto slová mu napádali myseľ a zacyklili sa v nekonečnom, stále sa opakujúcom reťazci. „Pokúsil o samovraždu, pokúsil o samovraždu, pokúsil o [...]

Robert Fico, KDH

Atentátnik alebo terorista? Cintula už streľbu na Fica neľutuje. Vyšetrovatelia súd nepresvedčili, že plánoval teroristický útok

08.09.2024 06:00

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas) už má na stole správu, no tá sa podľa informácií Pravdy týka len postupu ochranky a nie samotného vyšetrovania atentátu.

vojna na Ukrajine, Praha

ONLINE: CIA a MI6 vinia Rusko, že ohrozuje svetový poriadok. Svoje dostala aj Čína

08.09.2024 05:55

Šéfovia CIA a MI6 v spoločnom článku uviedli, že Rusku sa nepodarí zničiť Ukrajinu. Ako výzvu 21. storočia vidia vzostup Číny.

Zaluznyj Dolhonovska sirka  FB

Železný generál s ľudskou tvárou. Čo prezrádza prvá kniha o Valerijovi Zalužnom?

08.09.2024 05:30

Jeho generáli ho vtedy prvý raz počuli kričať. Hlavný veliteľ Ozbrojených síl Ukrajiny Valerij Zalužnyj mal na rozčúlenie dôvod. Dvanásť dní pred začatím vojny simulácie ukázali, že zvolená taktika na odrazenie ruskej invázie povedie do troch týždňov k porážke.

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

Jitka Johana Hasíková

Som zvedavá a viem sa podeliť o všetko, čo stojí za reč.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 28
Celková čítanosť: 84916x
Priemerná čítanosť článkov: 3033x

Kategórie